Супа топчета с целина

11/05/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо945
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайма - 150 г
  • ориз - 2 шепа
  • чубрица
  • сол
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • целина - 3 стръкчета
  • За кюфтетата
  • кайма
  • лук - 1 главичка
  • ориз - 1 шепа
  • чубрица
  • черен пипер
  • брашно - за овалване на кюфтетата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо замесваме кюфтетата. В малка купичка слагаме каймата, рендосваме лука и добавяме останалите продукти. Оформяме малки топчета и ги слагаме в тавичка едно до друго.

След това в дълбока тенджера наливаме вода и я слагаме да кипне. Докато кипне водата си приготвяме лука и чушките, които нарязваме като за готвене. След като кипне водата ги слагаме да покипят 10 минути и добавяме олио.

След това пускаме кюфтенцата и слагаме 2 шепи ориз. Оставяме ги така да кипят докато се сварят.

Като са готови пробваме ориза в супата и този в едно от кюфтетата, щом е готов добавяме сол и чубрица на вкус.

Нарязваме целина и я добавяме, след 5 минути махаме от котлона. Целината придава страхотен аромат на супата и става много вкусна.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Катя Благоева
Разннообразието е много важно. Аз затова и слагам през лятото от кервиза, защото и придава малко по различен вкус, а през зимата и слагам чубрица.
0
0
Ваня Благоева
Правя я по съвсем друга рецепта, но тази ми допадна, и ще взема да пробвам следващия път, нали гледам все да е разнообразно...
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв