Мариновано говеждо със соев сос

11/05/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3526692562
"Сочно говеждо месо, което се топи в устата. Гарнирайте със свежа салата или задушени зеленчуци и ще получите перфектния здравословен обяд "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо794
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • говеждо месо - 500 - 600 г
  • соев сос - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • зелен лук - 5 - 6 стръка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме маринатата, като в малка тавичка смесваме: настърган кромид лук, нарязан на ситно зелен лук, щипка чубрица, щипка черен пипер, щипка червен пипер и щипка захар, разбъркваме и заливаме със соевия сос и водата и отново разбъркваме.

След като сме приготвили маринатата, с малко ножче правим разрези по цялото парче месо (за да попие от маринатата) и слагаме месото в маринатата.

Оставяме в хладилник да се маринова за поне 2 часа (ако маринатата не покрива напълно месото е добре да се обърне след първия час), след което изваждаме месото и го слагаме в подходяща тавичка за печене, като сипваме 3-4 с.л. от маринатата върху месото.

Печем за около 60 минути в умерена фурна или до готовност, като последните няколко минути увеличаваме градусите, за да се получи хрупкава коричка. Ако е необходимо може да се добавим сол.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Благоева
Много красиво поднесено, а и много вкусно.
0
0
Наталия Петрова
Благодаря,наистина беше много вкусно.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв