Картофена яхния с чубрица

11/05/2016
Катя Благоева
отКатя БлагоеваГотвач157733871
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 585
  • Преглеждания за месеца139
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо обелваме и нарязваме картофите и ги слагаме в една купа. В дълбока тенджера нарязваме лука и го запържваме.

Като омекне го заливаме с топла вода докато кипне и изсипваме картофите, ако ни се вижда малко водата може да се долее, въпрос на вкус. Аз слагам повече вода. След това оставяме картофите да кипят докато се сварят.

Като са полуготови ги овкусяваме със сол и слагаме домата, който предварително сме нарязали. Слагаме и повече чубрица и оставяме да покипи около 10 минути, сваляме от огъня и поднасяме.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Марияна
Марияна
13.05.2016 20:44
Класика, липсва само едно хубаво и топло хлебче.
1
0
Катя Благоева
Да би било много хубаво, аз предпочитам да е топла питка и става супер!
0
0
Албена
Албена
11.05.2016 18:27
Много я обичам,само дето аз слагам джоджен.
1
0
Катя Благоева
Да може и с джоджен, но не слагам тъй като децата много ги обичат по този начин!
0
0
Ваня Благоева
Обожавам картофена яхния, аз слагам и малко черен пипер и магданоз, но въпрос на вкус.
1
0
Катя Благоева
Да хубаво е. Аз правя и със сух копър става страхотно, но домашен - има страхотен аромат.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв