Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфале с песто от босилек

Фарфале с песто от босилек

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Фарфале с песто от босилек
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
11/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • фарфале - 250 г
  • вода - 1 литър подсолена
  • За соса
  • готварска сметана - 200 мл
  • сол
  • черен пипер
  • топено сирене - 1 триъгълниче
  • За пестото
  • босилек - 2 връзки
  • кедрови ядки - 2 с.л.
  • зехтин - 80 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • пармезан - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме фарфалето във вряща подсолена вода и варим до готовност (при мен 10 минути).

В малка тенджерка сипваме сметаната с подправките и топеното сирене и бъркаме енергично. Когато постигнете желаната гъстота махнете от котлона.

Пасираме всичките съставки за пестото (без пармезана). След като всичко се разбие хубаво добавяме отгоре и настъргания пармезан.

Сипваме фарфалето в чиния, поливаме със сметановия сос и разбъркваме. В средата слагаме от готовото песто и декорираме по собствен вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Кристина Черникова
Кристина Черникова
Чудесна комбинация на вкусове!
11.05.2016 17:40
1
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Стават много бързо, допадна ми рецептата, браво.
11.05.2016 14:55
1
1
Покажи всички подкоментари