Пържени свински хапки с гъбен сос и бял ориз

11/05/2016
enggell2020@abv.bg
отenggell2020@abv.bgГотвач278565951
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 570
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязвам на хапки. Слагам сол, черен пипер, червен пипер, олио - всичко на око, разбърквам и оставям да престои. В тиган с олио изпържвам хубаво месото, изваждам в чиния. В същия тиган наливам вода и деглазирам. Прецеждам.

В друг съд слагам маслото и запържвам предварително почистените и нарязани много на ситно гъби, добавям брашното и леко разбърквам, разреждам с прецедения бульон и бъркам докато се получи гладък сос с желана гъстота. Подправям със сол, черен пипер на вкус.

В друга купа слагам вода, сол и лимоновия сок да заври на котлона. Добавям ориза, който е измит под течаща вода. Варя и бъркам докато се свари. 3 минути преди да се свари затварям плътно с капак и оставям да изстине.

Лимона нарязвам на тънки шайби. В чиния сервирам месото, поливам със соса, от ориза оформям топки, лимоновите шайби за украса и стрък магданоз за финал.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Благоева
Изглежда много вкусно, но за ориза бих добавила и малко черен пипер.
1
0
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
11.05.2016 14:10
Благодаря! Умишлено е бял :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв