Бърза млечна пилешка супа

24/09/2011
"Пилешката супа е много по-вкусна, когато е с мляко и вино, доверете ни се "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 598
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко - 400 г обезкостено
  • прясно мляко - 1 ч.ч. голяма
  • лук - 1 голяма кромид
  • вино - 1 к.ч. бяло
  • моркови - 2 броя
  • брашно - 1 ч.л.
  • целина - 30 г
  • магданоз - накълцан, за поръсване
  • черен пипер - 10 зърна + 2 щипки смлян
  • масло - около 50 - 100 мл растително
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилешкото да се свари в тенджера с вода заедно с нарязаните моркови и целината, черният пипер на зърна и малко сол. Свареното месо накълцайте на парченца и прецедете бульона.

В мазнината задушете накълцания лук, след което добавете брашното, запържете го и застройте бульона със запръжката. Долейте виното и месото и оставете да къкри за няколко минути.

Разредете в предварително сгорещеното мляко, разбъркайте за няколко минути и махнете от котлона, като поръсите със смлян черен пипер. Поднесете с накълцан магданоз.
подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Анелия Цонева
Аз добавих и червена чушка. Стана страхотна
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв