Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Питка със сирена

Питка със сирена

К КК К
Готвач
1577271688931
Питка със сирена
Снимка: К К
1 / 2
11/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 1 кг
  • мая - 1 бр.
  • сол
  • олио - 4 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • За плънката
  • зелен лук - 2 стръка
  • спанак - 4 - 5 листенца
  • крема сирене - 100 г
  • пушено сирене - 100 г
  • пармезан - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото:

Брашното се слага в дълбока купа и се прави кладенче. В малка купа се слага маята с хладка вода и захарта. Разтваря се добре и се изсипва в кладенчето, след това се слагат и останалите продукти и се омесва меко тесто.

Тестото се оставя да отпочине за около 30 минути на топло, като се завива с плик и кърпа. През това време се приготвя плънката.

За плънката:

В малко тиганче сипваме олиото и се нарязват лукът и спанакът, които леко се запържват да омекнат и се махат от огъня. Прибавят се сирената и кашкавалът, като едните се натрошават с вилица, а другите се рендосват. Всичко се разбърква и се оставя в купа.

Взема се тава за печене, намазва се с олио и поръсва с брашно. След това се взема тестото, от което се правят средни топчета и се редят в тавата, като в средата не се слагат.

В средата на тавата се изсипва сместа от сирената и се слага да се пече на предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути. След като се извади се сервира цяла, за да може да се вземе и от питката, и от плънката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирена Салашка
Ирена Салашка
Много апетитна питка!
12.05.2016 08:39
1
1
Покажи всички подкоментари
Албена Асенова
Албена Асенова
Интересна идея за плънката,жалко,че няма снимка на изпечената вече питка.
11.05.2016 19:25
1
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Тъкмо да го посрещнеш със топла питка.
11.05.2016 18:13
1
1
Покажи всички подкоментари
К К
К К
За съжаление нямам. Правил със я отдавна и не съм я снимала. Иначе кат се изпече набухва и става страхотна. Тези дни ще правя, като си дойде съпругами и ще кача.
11.05.2016 16:49
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Снимка на изпечена нямаш ли.
11.05.2016 16:20