Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби с булгур

Гъби с булгур

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Гъби с булгур
Снимка: Наталия Петрова
1 / 4
11/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Нещо вкусно за душата"

Необходими Продукти

  • булгур - 2 ч.ч. натрошен
  • печурки - 200 г
  • моркови - 1 бр.
  • масло - 30 - 40 г
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се сварява в солена вода след което се прецежда и изплаква със студена вода.

Гъбите се почистват и нарязват на ситно, след което се сипват да се задушат в олиото и маслото.

След като гъбите се задушат прибавяме настъргания морков, нарязаните на ситно магданоз и чесън, както и подправки на вкус.

Задушаваме още 1-2 минути и прибавяме и булгура, отново разбъркваме и задушаваме за 2-3 минути, след което махаме от огъня. Можем да сервираме като топло или студено предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
До сега не съм готвила с булгур, иначе рецептата е интересна и хубава, допадна ми много
12.05.2016 14:11
2
Покажи всички подкоментари
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Да булгурът е полезен, но за жалост никога не съм опитвала да готвя с него Ще ми се да опитам как е на вкус
11.05.2016 20:30
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Интересна и вкусна рецепта.
11.05.2016 16:28
1
Покажи всички подкоментари