Свинско с картофи в гювеч

11/05/2016
Ирена Салашка
отИрена СалашкаНовак451
"Класика за ценители - свинско с картофи в гювеч "
Приготвяне30 мин.
Готвене170 мин.
Общо200 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 897
  • Преглеждания за месеца314
  • Преглеждания за седмицата81
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг
  • картофи - 1.5 кг
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. (зелена и червена)
  • доматен сос - 100 г
  • маслини - 10 - 15 бр.(по желание)
  • вино - 100 мл
  • вода - 100 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В моя случай не запържвам нищо. Нарязвам продуктите, осолявам ги и започвам да ги редя в гювеча.

На дъното слагам половината картофи, лук, морков, чушки, дафиновия лист и зърната черен пипер, след което нареждам нарязаното на кубчета месо.

Отгоре редя останалата половина от зеленчуците, поръсвам с виното, водата, доматения сос и маслините.

Гювечът се захлупва и се слага да се пече в незагрята фурна на 180 градуса за около 2 часа и 30 минути, след което се отхлупва и се оставя да се запече за около 20 минути.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Svetoslav Alexandrov
Svetoslav Alexandrov
01.01.2018 23:41
Великолепна рецепта. Опитах тази вечер с някои модификации - използвах ЧЕРВЕНО вино, използвах само червени чушки и добавих лют червен пипер.

Съвет: не пропускайте маслините. Никога не съм обичал особено маслини, но в случая ми се струват неразделна добавка.
0
0
Ваня Благоева
Страшна вкуснотия, само че го правя без маслини.
1
0
цветослава киркова
Всичко, приготвено в гювеч е перфектно.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв