Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско с картофи в гювеч

Свинско с картофи в гювеч

Ирена СалашкаИрена Салашка
Новак
41495112
Свинско с картофи в гювеч
Снимка: Ирена Салашка
2 / 4
10/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
170 мин.
Общо
200 мин.
Порции
8
"Класика за ценители - свинско с картофи в гювеч"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • картофи - 1.5 кг
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. (зелена и червена)
  • доматен сос - 100 г
  • маслини - 10 - 15 бр.(по желание)
  • вино - 100 мл
  • вода - 100 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В моя случай не запържвам нищо. Нарязвам продуктите, осолявам ги и започвам да ги редя в гювеча.

На дъното слагам половината картофи, лук, морков, чушки, дафиновия лист и зърната черен пипер, след което нареждам нарязаното на кубчета свинско месо.

Отгоре редя останалата половина от зеленчуците, поръсвам с виното, водата, доматения сос и маслините.

Гювечът се захлупва и се слага да се пече в незагрята фурна на 180 градуса за около 2 часа и 30 минути, след което се отхлупва и се оставя да се запече за около 20 минути.

Свинското с картофи в гювеч е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Svetoslav Alexandrov
Svetoslav Alexandrov
Великолепна рецепта. Опитах тази вечер с някои модификации - използвах ЧЕРВЕНО вино, използвах само червени чушки и добавих лют червен пипер.

Съвет: не пропускайте маслините. Никога не съм обичал особено маслини, но в случая ми се струват неразделна добавка.
01.01.2018 23:41
3
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Страшна вкуснотия, само че го правя без маслини.
15.05.2016 13:56
2
цветослава киркова
цветослава киркова
Всичко, приготвено в гювеч е перфектно.
12.05.2016 08:15
2
К К
К К
Апетитно е!
11.05.2016 21:01
Албена Асенова
Албена Асенова
Вкуснотйка1
11.05.2016 18:31
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Супер вкусно!И на мен така ми харесва,както сте го приготвили.
11.05.2016 18:05