Шницели по Елховски

12/05/2016
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Вкусни шницели за скъпи гости! Да ви е сладко и наздраве!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52 555
  • Преглеждания за месеца891
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г свинска
  • лук - 1 глава
  • яйца - 2 бр.
  • картофи - 2 бр. малки
  • вода - 1 к.ч.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • За гарнитурата
  • краставици - 1 бр.
  • маруля - 1 бр.
  • зелен лук - 1 - 2 стръка
  • домати
  • зехтин
  • балсамов оцет
  • захар - щипка
  • сол

Начин на приготвяне

Омесваме каймата с яйцата и всички подправки. Настъргваме лука и картофите на едро ренде.

Всичко разбъркваме много добре и с лъжица, потопена в олио, взимаме от сместа и пържим, като леко притискаме със лъжицата за да се получат плоски шницели.

Пържим до зачервяване от двете страни. Подреждаме във чинии като добавяме от салатата със марули, краставици и домат.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

jojolinda
jojolinda
08.08.2016 17:52
Къде прочетохте в рецептата кашкавал?
0
1
Ваня Георгиева
Когато са панирани с яйца стават наистина разкошни.
6
8
Ваня Георгиева
Не бях се сетила за кашкавал, не се ли разтапя докато се пържи.
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв