Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица на сач

Пица на сач

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3632k1
Пица на сач
Снимка: Потребител#167180
1 / 3
12/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2 бр.

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • масло - 40 г
  • брашно - 185 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • олио - за сача
  • за гарниране
  • кетчуп - 4 с.л.
  • свинско филе - 4 - 5 парчета нарязани на тъничко
  • кашкавал - 50 г
  • чубрица - за аромат
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От яйцето, солта, млякото, маслото, брашното, смесено с бакпулвера, се замесва меко тесто. Разделя се на две части. Разточва се тънко, около 2-3 мм, с големината на сача или тиган с дебело дъно.

Сача слагам на котлона, поръсвам с олио, слагам разточеното тесто. Отгоре леко намазвам с олио и затварям с капак. Котлонът е на най-ниска степен.

Като се запече отдолу с помощта на тава я обръщам (внимавайте, защото е изключително мека, нежна, крехка и се чупи много лесно и бързо). Връщам я отново в сача.

Гарнирам с кетчуп, подреждам филето и настъргвам кашкавал, поръсвам с чубрица и отново слагам капака. Може да се премести и във фурната само на горен реотан да се запече кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Досега не съм правила вкъщи, а съм хапвала само на заведение и са много вкусни. Браво.
12.05.2016 14:07
1
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Супер вкусна пица, аз за съжаление нямам сач,та в тавата и в печката, не е като на сач, но пак става хубава.
12.05.2016 14:04
1
1
Покажи всички подкоментари