Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагетен омлет

Спагетен омлет

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Спагетен омлет
Снимка: Monika Ivanova
2 / 3
12/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • спагети - 100 г сварени
  • лук - четвърт глава
  • кренвирши - 1 бр.
  • доматен сок - 4 с.л. (или доматено пюре)
  • маслини - 5 - 10 бр. без костилки
  • яйца - 2 бр.
  • вода - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • кашкавал - 30 г
  • олио - 20 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме в тиган олиото и запържваме накълцания на ситно лук и нарязаните на малки парчета кренвирш и маслини. Спагетите трябва да са предварително сварени (обикновено варя цял пакет и ги разделям на 2-3 различни ястия, защото са ни много иначе).

Разбъркваме хубаво яйцата с водата и солта. Към леко запържените продукти сипваме доматения сок и след около минута добавяме спагетите.

С дървена лопатка разбъркваме добре, след което сипваме сместа от яйца, вода и сол и разбъркваме хубаво всичко. Рендосваме отгоре кашкавала, слагаме капак и оставяме на котлона за 8-10 минути докато се стегне добре.

Лошото е, че не може да се прехвърли цял в чиния, защото обикновено се захваща на тигана, но е изключително ароматен и докато е топъл се изяжда и така. Отгоре поръсвам с една щипка риган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Супер, вкусно!
12.05.2016 18:27
1
2
Покажи всички подкоментари