Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфале с пиле и гъби

Фарфале с пиле и гъби

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Фарфале с пиле и гъби
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
13/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • фарфале - 300 г
  • пилешко филе - 200 г
  • гъби - 5 средно големи
  • готварска сметана - 200 мл
  • олио - 30 мл
  • топено сирене - 2 тригълничета
  • мащерка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате пастата по начина, по който пише на опаковката. Изваждате в гевгир да се изцедят от водата.

В тиган загрявате 30 мл олио и изпържвате нарязаните гъби и пилешко месо (аз слагам пилешкото 2-3 мин. преди да добавя гъбите). Като ги махна от огъня ги поръсвам с мащерка. Осоляваме ги и започваме със соса.

Слагаме в тенджерка сметаната и при постоянно бъркане добавяме топеното сирене и сол на вкус. Бъркаме докато се сгъсти и сваляме от котлона.

Сипваме малко от соса в чиния, редим фарфалето в кръг по ръба на чинията и в средата слагаме от гъбите с пилешко. Който иска може да ги разбърка. И по двата начина е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: