Домашен свеж пастет

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Домашен свеж пастет
Снимка: Наталия Петрова
1 / 4
13/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 200 г (100 г бял и 100 г черен)
  • масло - 50 г
  • вода
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 к.л. млян
  • пресен чесън - 3 стръка
  • магданоз - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се нарязва на ситно, измива се добре и се сварява в малко вода. Лукът и магданозът се нарязват на ситно.

След като дробът е сварен го изваждаме в купа или буркан, като не изхвърляме бульона от тенджерата, сипваме сол на вкус, черния пипер, маслото и нарязаните на ситно магданоз и чесън.

Пасираме с пасатор, като добавяме и по малко от бульона докато се получи желаната гъстота. Готовия пастет можем да сервираме топъл или да затворим в бурканче и съхраняваме в хладилник (48 ч.).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Никога не съм приготвяла домашен пастет, но съм на мнение че от домашно приготвеното по-хубаво няма, тъй че ще опитам и аз.
15.05.2016 13:33
Aneliya Shishmanova
Aneliya Shishmanova
Няма по-добро от домашно приготвеното, чудесна идея :)
13.05.2016 20:47
2
Покажи всички подкоментари
Monika Ivanova
Monika Ivanova
и аз отдавна се каня да направя домашен май само това не съм правила в домашни условия
13.05.2016 18:58
1
Покажи всички подкоментари
Албена Асенова
Албена Асенова
Правила съм такъв пастет.Много вкусно.
13.05.2016 18:41
1
Покажи всички подкоментари
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Обичам пастет.
13.05.2016 17:53
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Ох и аз много обичам пастет,обаче вкъщи никой не го яде и не купувам,а този домашно приготвен със сигурност ще е уникален!
13.05.2016 17:19
1
Покажи всички подкоментари
К К
К К
Вкъщи много обичаме пастет! Страхотно е приготвен!
13.05.2016 15:01
1
2
Покажи всички подкоментари