Питки, рязани с чиния

14/05/2016
Марияна Желеваот Марияна ЖелеваИноватор 2x
"Хващайте чинията, нарязвайте питките и хапвайте с наслада "
Приготвяне35 мин.
Готвене25 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо735
  • Преглеждания за месеца328
  • Преглеждания за седмицата139
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето. Натрошаваме си сиренце. В киселото мляко слагаме содата да шупне. Пресяваме си брашното в отделна купа. В нея си правим кладенче.

В кладенчето слагаме яйцето, шупналото мляко, щипка сол, захарта, олиото и месим. Постепенно докато месим си прибавяме и сиренцето.

Прехвърляме всичко върху набрашнен плот и пак си месим. Получава се мекичко тесто, ароматно. Точим с точилката лист върху набрашнен плот. Режем с чиния или капак, леко набрашнен върху разточения лист.

Получават се правоъгълни питки с хубави краища. Нагряваме олиото и пържим. Опитайте, ще ви харесат - ароматни, меки и вкусни питки. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Ваня Благоева
Изглеждат много добре и пухкави и мекички, но и на мен ми стана интересно защо ги режеш с чиния или капак, ако се нарежат с нож, какво ще им има?
1
0
Катя Благоева
Страхотни сиренки, много са вкусни!
0
0
Гергана  Георгиева
Много обичам сиренки,стават мекички и вкусни
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв