Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Пържени питки със сирене, рязани с чиния

Пържени питки със сирене, рязани с чиния

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Пържени питки със сирене, рязани с чиния
Снимка: Марияна
2 / 6
14/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Хващайте чинията, нарязвайте питките и хапвайте с наслада"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • амонячна сода - 1/2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • сирене - 150 г натрошено
  • сол - щипка
  • захар - 1 ч.л
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето. Натрошаваме си сиренце. В киселото мляко слагаме содата да шупне. Пресяваме си брашното в отделна купа. В нея си правим кладенче.

В кладенчето слагаме яйцето, шупналото мляко, щипка сол, захарта, олиото и месим. Постепенно докато месим си прибавяме и сиренцето.

Прехвърляме всичко върху набрашнен плот и пак си месим. Получава се мекичко тесто, ароматно. Точим с точилката лист върху набрашнен плот. Режем с чиния или капак, леко набрашнен върху разточения лист.

Получават се правоъгълни питки с хубави краища. Нагряваме олиото и пържим. Опитайте, ще ви харесат - ароматни, меки и вкусни питки. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Изглеждат много добре и пухкави и мекички, но и на мен ми стана интересно защо ги режеш с чиния или капак, ако се нарежат с нож, какво ще им има?
15.05.2016 13:06
3
2
Покажи всички подкоментари
К К
К К
Страхотни сиренки, много са вкусни!
14.05.2016 22:03
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много обичам сиренки,стават мекички и вкусни
14.05.2016 16:56
Албена Асенова
Албена Асенова
Рязането с чиния може би замества рязането с нож.
14.05.2016 14:21
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Аз също мислих да попитам но ми беше неудобно, не искам някой да си мисли че се заяждаме.
14.05.2016 13:57
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Супер са,обаче и аз не разбрах как се режат с чиния и защо изобщо са рязани с чиния
14.05.2016 13:42
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
нещо не разбрах как се режат с чиния и защо са правоъгълни
14.05.2016 13:32
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Вкусни и лесни за приготвяне.
14.05.2016 13:18