Заешко с ориз на фурна

14/05/2016
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Препоръчваме от сърце, защото е по-вкусно и по-полезно от пилешкото с ориз "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 234
  • Преглеждания за месеца179
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1.5 кг
  • лук - 2 малки глави
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио
  • джоджен - сух
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заека нарязваме на порции, които слагаме да се варят с малко сол, но не до пълна готовност.

Запържваме лука и ориза във фурната. Доливаме малко от бульона в който е варено месото и още вода да се получи чаша ориз и 4 чаши вода.

Подреждаме порциите заешко, подправките и слагаме да се пече във фурната.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Ваня Благоева
До сега не съм приготвяла зайче с ориз, изглежда много добре.
0
0
Катя Благоева
Аз правя и слагам и домати и чушки и става много вкусно!
0
0
Ваня Георгиева
И ние я предпочитаме пред свинското, по леко месо е.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв