Заешко със зеленчуци в гювеч

14/05/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1147129311173
"Крехко заешко месце и свежи зеленчуци, задушени в гювеч до съвършеност - това е предложението ни за днес "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 092
  • Преглеждания за месеца165
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме заешкото месо на порции, след което го овкусяваме със сол, черен и червен пипер. Картофите и гъбите обелваме и режем на едри кубчета.

Сипваме олио в гювеча и започваме да редим месо, картофи, моркови, гъби, грах, чесън, джоджен и лук. Редуваме до изчерпване на продуктите.

Добавяме доматения сок и сипваме около 2-3 чаши вода, в която сме размили брашното. Слагаме гювеча да се пече около 2 часа на 160-170 градуса в умерена фурна. Капака може да се замаже с тесто от брашно и вода.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Ваня Благоева
Ей на това му се вика вкуснотия. Богато на подправки, и аз го обичам по този начин.
0
0
Катя Благоева
Аз често приготвям заещко в гювеч, но го правя по често пълнено или на мръвки с много лук и става страхотно!
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
14.05.2016 15:20
Едно от най-ароматните неща е готвеното в гювеч и най-хубавото че само режеш продуктите затваряш и гювеча готви
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв