Торта Морена

15/05/2016
Plesneva
отPlesnevaПомощник Готвач1723512522
"На кого му е притрябвало да отслабва, когато има такава красива, сочна и прекрасна Торта Морена с наистина неустоим крем "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10-12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 762
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • За блата
  • брашно - 180 г
  • захар - 150 г
  • кафява захар - 125 г
  • какао - 60 г
  • сода бикарбонат - 1.5 ч.л.
  • бакпулвер - 1.5 ч.л.
  • сол - щипка
  • яйца - 2 бр.
  • айрян - 140 мл гъст
  • олио - 75 мл
  • кафе - 140 мл горещо
  • За крема
  • заквасена сметана - 800 мл (2 кофички)
  • вафли - 5 бр. Морени
  • пудра захар - 4 - 5 с.л.
  • За ганаша
  • черен шоколад - 200 г
  • олио - 1/2 ч.л.
  • сладкарска сметана - 100 мл
  • праскови - 1 бр.
  • бадеми - 1 пакетче филирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се разбиват яйцата, айрянът и олиото, към тях се добавят сухите продукти и накрая горещото кафе. Получава се рядка смес, но няма повод за притеснение. Пече се на 170 градуса за 45 минути до суха клечка. Оставяте да изстине и разрязвате блата на 2 части.

Крем: Разбърквате сметаната със захарта, начупвате вафлите на ситно и мажете между блатовете.

Ганаш: Изсипвате сметаната в подходящ съд и оставяте да достигне точка на кипене. Точно преди да заври добавяте начупения на ситно шоколад и олиото и започвате да бъркате.

Когато шоколадът започне да се разтопява, махате от котлона и бъркате до еднородна смес. Заливате тортата, украсявате с бадемите и прасковата и след подходящо охлаждане, се наслаждавате на невероятната вкусотия.

Приятен апетит!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Катя Благоева
Неустоима е! Браво!
0
0
Plesneva
Plesneva
15.05.2016 13:27
Сия,правила съм я точно по рецептата и това е резултата.Единственото,което не ми се получи е,че я пекох в по-голяма тавичка и блата го разрязох на 2,не на 3.Всичко останало се получи идеално.То всъщност се и вижда :)
0
0
Ваня Благоева
Изглежда много красива и вкусна!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв