Шоколадово-бисквитена торта

15/05/2016
Диана
отДианаНовак61833
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 875
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • бисквити - 800 г
  • орехи - 100 г (или друг вид ядки)
  • захар - 200 г
  • какао - 60 г тъмно
  • вода - 400 мл
  • масло - 150 г краве
  • ванилов екстракт - 1 бр.
  • За шоколадовия ганаш
  • сладкарска сметана - 120 мл течна
  • шоколад - 120 г млечен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите в подходяща купа. Сипете орехите (или друг вид ядки) в сух тиган и ги запечете за 5 минути, като бъркате непрекъснато. Добавете ги към бисквитите.

В друг съд смесете захарта и какаото, сипете водата и бъркайте. С често разбъркване се добавя и маслото. Оставете сместа на котлона за 7-8 минути, махнете и след 15-тина минути прибавете ванилията.

Изсипете тази смес към орехите и бисквитите, внимателно разбъркайте. Прехвърлете във форма с отлепящи се стени и оставете за 3-4 часа в хладилник.

Ганаш: Загрейте сметаната на котлона (без да завира), добавете начупения шоколад и бъркайте непрекъснато. Залейте тортата с ганаша и отново върнете в хладилника за около час.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Darina Mihova
Darina Mihova
15.02.2017 16:12
Бисквитите си ги натрушаваме на ръка с големина колкото искаме или ги смиламе?
0
0
Диана
Диана
30.05.2016 10:38
Да вкусна и много лесна
0
0
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
29.05.2016 10:55
Бърза, лесна и неустоимо вкусна! Определено ми стана любима!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв