събота, 20 декември

Паниран кашкавал

Публикувана от:
Видяно: 14 171 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Предястия
Рецепта за Паниран кашкавал
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции2-3

Необходими Продукти

  • кашкавал - 500 г
  • яйца - 3 броя
  • бира - 50 мл
  • сухари - 200 - 300 г натрошен с блендер или сухар)
  • червен пипер
  • сол
  • черен пипер
  • сол - 1 - 2 щипки в мазнината

Приготвяне на Паниран кашкавал

Сложете кашкавала да се стегне за 30 минути в камерата на хладилника. Извадете и го нарежете на филии с дебелина около 1, 5 см. Сложете го отново във фризера, докато приготвяте панировката.

За нея разбийте яйцата с бирата. Пригответе яйцата и галетата в 2 панички. Извадете кашкавала и всяко парче наръсете с червен пипер, черен пипер и малко сол. Загрейте мазнина в тиган и сложете 2 щипки сол в нея.

Всяко парче кашкавал оваляйте първо в яйца, после в галета и отново в яйца. Изпържете до апетитен загар от двете страни. Панирания кашкавал отцедете върху кухненска скара. Поднесете с гарнитура по желание.

4.3 от 12 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Вкусна и оригинална рецепта за Паниран кашкавал. Не намерихте това което търсите? Прелисти другите ни категории за Паниран кашкавал. Избрани рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как да сготвим Паниран кашкавал в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с безброй ястия, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.