Червена леща в тенджера под налягане

16/05/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф718302204
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо353
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера под налягане си слага 1 с. л. масло и брашното и се запържват. След това се добавя нарязаният на кубчета лук и чесън.

Добавя се добре измитата и изцедена леща. Леко се запържват около 1-2 минути.

След това се добавя бульоът и водата и се захлупва тенджерата. След около 10 мин. се вдига от котлона, прекарва се през блендер, добавя се солта и кимиона и се вари още 5 мин.

След като се вдигне от огън, се залива с разтопено масло и червен пипер.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Катя Благоева
Бързо и вкусно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв