Наденички с картофи и грах

16/05/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф297861802
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 398
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 500 г
  • грах - 1 консерва
  • наденички - 3 бр. варено пушени
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домат - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 листчета
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз - 4 стръкчета
  • вода - 1 литър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото в дълбок съд на огъня и слагаме лука, нарязан на дребно.

Нарязваме на дребно моркова и домата и тях слагаме към лука. Добавяме малко вода (около 200 мл) и оставяме зеленчуците да се задушават 10 минути.

Обелваме картофите и ги нарязваме на дребни кубчета. Слагаме ги към вече задушените зеленчуци.

Отцеждаме водата от консервата и добавяме и граха. Наливаме около 1 литър топла вода и оставяме да заври.

През това време разбиваме брашното и червения пипер в студена вода и прибавяме към врящото вече ястие.

Овкусяваме със сол на вкус, черен пипер и дафинов лист.
Оставяме да поври около 15–20 минути.

Пет минути преди готовност прибавяме разрязаните по дължина наденички.

Сваляме ястието от огъня и поръсваме с наситнен магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Благоева
Няма ли да е по вкусно, ако запържиш малко наденичките и после ги добавиш?
0
0
Гергана  Георгиева
Ако желаеш може и да ги запържиш.Аз използвах варено-пушена наденица и затоваа прецених,че няма нужда от допълнителна обработка
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!