Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Кифлички със сладко от цели череши

Кифлички със сладко от цели череши

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Кифлички със сладко от цели череши
Снимка: Наталия Петрова
2 / 4
16/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8
"Едни от най-вкусните кифлички, които ще опитате някога"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • мая - 1/2 кубче (20 г)
  • масло - 30 - 40 г
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • сол - щипка
  • брашно - колкото поеме
  • олио - за тавата
  • сладко от череши - 1 малко бурканче (цели череши без костилки)
  • захар - 1 с.л.
  • вода - 1 с.л.
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладка вода разтваряме маята, прибавяме яйцата (отделяме един жълтък за намазване), прибавяме и захарта, маслото и солта и хубаво разбъркваме, след това постепенно прибавяме брашното да се получи много меко тесто. Оставяме тестото да втасва за около 30-40 мин.

След което го разделяме на две равни части и всяка една от тях разточваме на не много тънка кора. Разточените вече кори разрязваме с нож, така че да се получат четири триъгълника. В по-широкия край на триъгълниците слагаме от сладкото, завиваме краищата навътре и навиваме кифличката (като руло), нареждаме в намазана с олио тавичка.

Така приготвяме всички кифлички, след което ги мажем с разбит жълтък и оставяме за 10-15 мин. да втасат отново. След като са втасали, печем в загрята на 180 градуса фурна за около 20 мин. или до готовност. В чашка смесваме лъжица захар и лъжица вода, хубаво разбъркваме да се разтвори напълно захарта и щом кифличките са изпечени и ги извадим от фурната с четка, мажем със сместа (вода-захар).

Оставяме да поизстинат и поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Diana
Diana
Много апетитно изглеждат тези кифлички. Добавям в любими, за да пробвам.
17.05.2016 05:20
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Така е права си всеки готви както обича и му харесва.
16.05.2016 15:01
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Страхотни са на вкус но слагай малко по малко сладко за да не ти се разтича.:)
16.05.2016 11:03
4
Покажи всички подкоментари