Курабийки с орехова плънка

29/05/2016
Приготвяне45 мин.
Готвене35 мин.
Общо80 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо469
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • жълтъци – 1 бр.
  • пудра захар – 200 г
  • олио – 150 мл
  • маргарин – 125 г или масло
  • ванилии – 1 бр.
  • бакпулвер – 1 бр.
  • брашно – 2 ½ ч.ч.
  • За плънката
  • захар – 2 с.л.
  • белтъци – 1 бр.
  • какао – 3 с.л.
  • конфитюр - 2 с.л., по избор
  • орехи – 1 к.ч., ситно смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме разбития жълтък с олиото, пудрата захар, маргарина и ванилията, постепенно добавяме пресятото брашно заедно с бакпулвера. Замесва се умерено твърдо тесто, което разточваме на кора с дебелина 1 см.

В отделен съд размесваме продуктите за плънката.

Разпределяме плънката върху кората, така че да можем да завием тестото на руло еднократно, и леко го сплескваме с вилица, за да остане плънката в центъра. Повтаряме с останалото тесто и плънка.

Нарязваме така приготвените рула на парчета, които подреждаме в тава, покрита с хартия за печене.

Печем сладките в предварително загрята фуна на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Rali_Sem
Rali_Sem
08.05.2017 17:51
Често приготвям сладки за семейството си, но по-голям провал никога не съм имала.
0
0
Катя Благоева
Рецептата е много добра, само да питам след това нали са меки?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв