Курабийки с орехова плънка

29/05/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне45 мин.
Готвене35 мин.
Общо80 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо648
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме разбития жълтък с олиото, пудрата захар, маргарина и ванилията, постепенно добавяме пресятото брашно заедно с бакпулвера. Замесва се умерено твърдо тесто, което разточваме на кора с дебелина 1 см.

В отделен съд размесваме продуктите за плънката.

Разпределяме плънката върху кората, така че да можем да завием тестото на руло еднократно, и леко го сплескваме с вилица, за да остане плънката в центъра. Повтаряме с останалото тесто и плънка.

Нарязваме така приготвените рула на парчета, които подреждаме в тава, покрита с хартия за печене.

Печем сладките в предварително загрята фуна на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Rali_Sem
Rali_Sem
08.05.2017 17:51
Често приготвям сладки за семейството си, но по-голям провал никога не съм имала.
0
0
Катя Благоева
Рецептата е много добра, само да питам след това нали са меки?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв