Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Кифлички с мас за закуска

Кифлички с мас за закуска

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Кифлички с мас за закуска
Снимка: Марияна
1 / 8
16/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
15 бр.
"Закуска за летящ старт на деня"

Необходими Продукти

  • мас - 1 ч.ч. сивнска
  • яйца - 1 бр. + 1 за намазване
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 ч.л.
  • мая - 1 кубче
  • сусам
  • сирене - 250 г
  • брашно - 700 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размекваме мастта. Аз ползвам на Чико в кофичка.

Стопляме си леко прясното мляко. Размиваме в него кубчето мая, прибавяме захарта и една супена лъжица брашно, оставяме го на страна за 5 мин.

Разбиваме яйцето, добавяме топло прясно мляко, в което сме размили маята.

Пресяваме си брашното. Правим си кладенче и сипваме всички съставки плюс мастта. Месим меко тесто върху набрашнен плот. Оставяме си тестото да втаса за 40 мин.

Върху набрашнен плот точим кора. Режем на триъгълници. Натрошаваме си сиренце с вилица в отделна купичка. Слагаме от сиренето в широката част на всеки триъгълник, подвиваме навътре и навиваме към върха.

Получават се едни симпатични закуски тип кифлички. Оставяме да втасат в тавата, която леко сме намазнили и посипали с брашно. Втасват 40 мин. на топло, завити.

Разбиваме си другото яйце, мажем закуските с четка, поръсваме със сусам или ръсеница. Печем в загрята фурна на 180 градуса.

Да ви е сладко! Хапваме с айран.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна
Марияна
При месенето ще трябва да добавите още течност около 1 ч.ч, може вода на това количество брашно.
16.08.2016 20:08
Албена Асенова
Албена Асенова
Предполагам свинска мас от пазара трябва да купя,че тая по магазините не съм сигурна каква е.
17.05.2016 09:48
1
Покажи всички подкоментари
Yana G.
Yana G.
Винаги се получават много добре. Не само кифличките, но и дребните сладки, приготвени с мас стават страхотни. Винаги ги приготвям с нея, с олио или масло не стават по същия начин.
17.05.2016 08:52
Албена Асенова
Албена Асенова
С години не съм яла нещо приготвено със свинска мас.Сигурно са много пръхкави.
16.05.2016 20:49
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Супер вкусни и лекички :)
16.05.2016 15:43
2
Покажи всички подкоментари