Понички с ванилова глазура

23/05/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции12 бр.
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо797
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 3 с.л. затоплено прясно мляко добавяме 1 с.л. захар и маята, разбъркваме и оставяме да шупне.

Пресяваме брашното и добавяме втасалата мая, захарта, жълтъците, разстопеното масло и топлото мляко. Замесваме меко тесто, което покриваме с фолио и го оставяме да втаса, докато удвои обема си.

Върху набрашнен плот разточваме тестото на кора с дебелина 2 см. С помощта на голям и малък ринг изрязваме пръстенчета.

Останалото тесто разточваме отново и пак изрязваме понички до изчерпване на тестото. Поръсваме поничките с брашно и отново оставяме да втаса за 15 минути.

Пържим поничките в сгорещено до 180 градуса олио до златисто, вадим ги и ги отцеждаме върху кухненска хартия.

За глазурата:
Загряваме млякото заедно с ванилията и захарта и бъркаме, докато захарта се разтвори. Може да я оцветим по желание.

Мажем поничките с глазурата и ги поръсваме с пръчици и ги оставяме, за да стегне глазурата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар