Шарени цървулчета

16/05/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 3x
"Толкова вкусни, толкова ефектни - всички ще пощуреят по тях "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции8 бр
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо972
  • Преглеждания за месеца599
  • Преглеждания за седмицата289
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • За тестото
  • яйцa - 1 бр.
  • кисело мляко - 5 с.л. с връх
  • вода - 1 к.ч. топла
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1/2 к.л.
  • олио - 1 с.л.
  • суха мая - 1 ч.л.
  • брашно - приблизително 350 - 400 г, колкото поеме
  • За плънката
  • яйцa - 1 бр. голямо
  • сирене - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • колбас - 100 г хамбургски
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр. смесен с 1 с.л. олио
  • зелен лук - пера, за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто, като разбиваме яйцето и смесваме с кисело мляко, вода топла, сол, захар, олио, мая и брашно, колкото поеме за меко еластично тесто. Оставяме да втаса на топло.

Приготвяме плънката, като смесваме разбито яйце с натрошено сирене, настърган кашкавал и нарязан ситно хамбургски колбас.

Втасалото тесто разделяме на 8 равни части. Оформяме топки и леко издължаваме. Разточваме елипсовидно, върху набрашнена повърхност. Слагаме от плънката и оформяме цървулче. Слагаме цървулчетата в тава върху хартия за печене.

Намазваме отгоре със смесените жълтък и олио и печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. На готовите цървулчета слагаме връзки от пера зелен лук.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Криси Черникова
И мен много ме впечатлиха!
1
0
Катя Благоева
Много хубава и сладка идея!
1
0
Наталия Петрова
Страхотно са се получили.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв