Сладки сиропирани розички

08/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 002
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца – 2 бр.
  • прясно мляко – 180 мл
  • олио – 80 мл
  • бакпулвер – ½ пакетче
  • оцет – 1 с.л.
  • сол – ½ ч.л.
  • брашно – 500 г
  • нишесте - за разточване на корите
  • масло – 150 г
  • орехи – 1 ч.ч. счукани
  • За сиропа
  • вода - 5 ч.ч.
  • захар – 4 ч.ч.
  • лимонов сок – 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и правим кладенче в средата му, в него изсипваме разбитите яйца, прясното мляко, олиото, бакпулвера, оцета и солта.

Замесваме на ръка умерено твърдо тесто, от което правим топки с големина на орех. Поръсваме ги с брашно и ги оставяме да отпочинат за 10 минути.

От всяка топка с помощта на нишесте разточваме тънка кора. В средата й изсипваме счуканите орехи. Събираме краищата на кората към средата и ги прихлупваме отгоре. Обръщаме всяка събрана кора обратно. Нареждаме розичките в тава, намазана с мазнина.

В отделен съд разтопяваме маслото и с него заливаме розичките. Печем ги в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване.

Изваждаме ги и още топли ги заливаме с предварително приготвен студен сироп от сварените вода, захар и лимонов сок. Покриваме ги и ги оставяме да попият сиропа.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар