Сладки сиропирани розички

08/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 172
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и правим кладенче в средата му, в него изсипваме разбитите яйца, прясното мляко, олиото, бакпулвера, оцета и солта.

Замесваме на ръка умерено твърдо тесто, от което правим топки с големина на орех. Поръсваме ги с брашно и ги оставяме да отпочинат за 10 минути.

От всяка топка с помощта на нишесте разточваме тънка кора. В средата й изсипваме счуканите орехи. Събираме краищата на кората към средата и ги прихлупваме отгоре. Обръщаме всяка събрана кора обратно. Нареждаме розичките в тава, намазана с мазнина.

В отделен съд разтопяваме маслото и с него заливаме розичките. Печем ги в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване.

Изваждаме ги и още топли ги заливаме с предварително приготвен студен сироп от сварените вода, захар и лимонов сок. Покриваме ги и ги оставяме да попият сиропа.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар