Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Кебап»Агнешкия книжен кебап на баба

Агнешкия книжен кебап на баба

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Агнешкия книжен кебап на баба
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
12/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
195 мин.
Порции
4
"Всички хубави рецепти за агнешко започват с думите И взимате един голям плик за печене"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 400 г, нарязано
  • чушки - 1 бр. зелена + 1 бр. червена
  • гъби - 250 г
  • лук - 1 глава
  • зелен лук - 8 стръка, само бялата част
  • картофи - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • масло - 50 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - 4 с.л.
  • кисело мляко - 4 ч.л.
  • моркови - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме месото в олиото за кратко и прибавяме наситнения морков, после нарязания стар и пресен лук, картофите на колелца, доливаме виното и готвим, докато остане на мазнина.

Добавяме нарязаните на дребно чушки, гъби, домати и доматеното пюре, запържваме, овкусяваме със сол, черен и червен пипер и разбъркваме за 3-5 минути.

Разделяме го на 4 порции и го поставяме върху голямо парче хартия за печене, разделяме маслото и го завиваме на плик, като поставяме върху краищата на плика по 1 ч.л. кисело мляко, за да залепне хартията при печенето.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 1.5-2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: