Питки с кайма и мак

09/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне50 мин.
Готвене45 мин.
Общо95 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо294
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресяваме брашното и в средата му прибавяме маята, зехтина, размекнатото масло, яйцето, млякото и солта. Започваме да замесваме меко тесто, като добавяме и вода. Покриваме тестото и го оставяме да втаса за половин час.

От тестото късаме топки с големината на яйце и ги разтегляме на ръка, в средата им слагаме от плънката и притискаме в единия край питката.

Нареждаме питките в тава с хартия за печене и оставяме да втасат отново, мажем ги с разбит жълтък и ги поръсваме с мак. Печем питките в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

За плънката:
В сгорещеното олио запържваме ситно нарязания лук, прибавяме каймата и я пържим докато стане на трохи, овкусяваме със сол и черен пипер и ръсим със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!