Питки с маслини и извара

01/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
Приготвяне50 мин.
Готвене35 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо358
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно – 3 ч.ч.
  • мая – 1 бр. суха
  • масло – 100 г меко
  • прясно мляко – 1 ч.ч.
  • зехтин – ½ ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - хладка за замесване
  • жълтъци - 2 бр. за намазване
  • маково семе - за поръсване
  • За плънката
  • извара - 150 г
  • маслини - 150 г обезкостени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към пресятото брашно прибавяме маята, прясното мляко, зехтина, солта и омекналото масло, разбъркваме и добавяме вода, замесваме меко тесто. Покриваме тестото и го оставяме да втаса за около 30 минути.

Започваме да късаме топки, които леко разтегляме, в средата изсипваме от плънката и притискаме краищата.

Редим питките в тава с хартия за печене и ги оставяме да втасат отново. Намазваме с разбит жълтък и поръсваме с маково семе.

Печем питките в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

За плънката:
Разбъркваме пасираните обезкостени маслини с изварата.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар