Свински шницели на тиган и пресни картофки с масло

16/05/2016
Plesneva
отPlesnevaПомощник Готвач1723512522
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 002
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начуквате шницелите, като ги слагате в найлоново пликче, за да не цапате кухнята и дрехите си. След като сте ги начукали внимателно, ги подреждате в подходящ съд, за да можете да ги залеете със следната марината: зехтин, мед, черен, червен пипер, суха чубрица, чесън накълцан на ситно, мащерка, соев сос.

Разбърквате всички продукти, за да се получи еднородна смес и намазвате шницелите. След като сте ги намазали го оставяте за 2 часа в хладилника, да поемат аромата на подправките.

Докато чакате шницелите да се мариноват, можете да подготвите картофките. Измивате ги добре и почиствате, ако някъде се наложи с нож или белачка. Нарязвате ги във формата, която ви харесва и ги слагате в тавичката, която сте приготвили за печене.

Добавяте маслото, сол на вкус и нарязан на ситно чесън (може да използвате и сух) и разбърквате добре. Изсипвате водата и слагате в предварително загрята на макс фурна. Изпичате ги до приятен златист загар. Когато ги извадите от фурната, поръсвате с пресен ситно нарязан копър.

Шницелите ви вече са се мариновали, слагате няколко капки зехтин и ги слагате в тефлонов тиган за по 4-5 мин. на страна.

Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
17.05.2016 03:43
Чудесно изглеждат, сигурна съм, че и на вкус не падат по-долу
0
0
Plesneva
Plesneva
17.05.2016 14:14
Да,пробвайте задължително :)
0
0
Катя Благоева
Много вкусно и много добре поднесено! Браво!
0
0
Plesneva
Plesneva
17.05.2016 01:17
Благодаря
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв