Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Малини с глазура от белтъчен сняг

Малини с глазура от белтъчен сняг

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Малини с глазура от белтъчен сняг1 / 2
17/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • малини - 1 кг
  • пудра захар - 12 с.л.
  • бадеми - 10 бр.
  • белтъци - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате и изчиствате малините и ги слагате в съд, поръсени с 4 с.л. пудра захар.

След 1 час разделете сместа в огнеупорни стъклени купички. Разбийте на сняг 4 белтъка и 8 с.л. пудра захар.

Изсипете еднакво количество върху всяка купичка с малини, като се стараете да имат връхче (или форма на конус) и набождате в тях бадемите.

Нареждате купичките в тава и оставяте на слаба фурна, докато порозовее белтъкът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Много интересно и вкусно, с удоволтвие бих опитала!
17.05.2016 14:14