Тесто за следващия ден

17/05/2016
Марияна Желева
отМарияна ЖелеваИноватор5062474662
"Работата е буквално от днес за утре "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо282
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 4 ч.ч пресято
  • мая - 1/2 кубче
  • вода - 1 1/3 ч.ч
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме добре брашното. Правим в него кладенче. Стопляме леко водата и в нея размиваме маята. Слагаме и солта, захарта, олиото. Замесваме тесто.

Слагаме го в голяма купа, която сме намазнили с олио леко, тестото също е леко намазнено. Покриваме купата със свежо фолио. Слагаме в хладилника. На сутринта тестото е утроило обема си.

От тестото правим питки със сирене, използваме за тесто за пица. Откъсвам си равни части, например 8. Всяка на набрашнен плот разточвам на кръг, в 1/2 от него слагам сиренце, завивам и става полукръг.

Вече завития полукръг не го натискам с пръсти в края, защото става твърда коричка, ами го притискам и изрязвам с ръбчето на чиния. Пържа в горещо олио. Ако е за пица тестото го разстилам с намазнени ръце в тавичка и редя плънка. Пека на 180 градусаподобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ваня Благоева
А ако се замръзи за примерно 2-3 дена, дали ще му има нещо? Пробвала ли си до сега?
0
0
Ваня Благоева
И аз често меся вечерта, и на сутринта го ползвам, че сутрин не всеки път успявам, а вечер малката като заспи върша тази работа.
0
0
Катя Благоева
Много меко изглежда, а в хладилник ли го държиш!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв