Паниран зелен фасул

17/05/2016
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 602
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се сварява до готовност в солена вода (10 минути), след което се прецежда и оставя да изстине.

В голяма купа чукваме яйцето, разбъркваме и прибавяме сухите съставки, разбъркваме отново да се получи гъста каша, ако е необходимо добавяме още царевично брашно.

След като е готова панировката, загряваме олиото, сипваме фасула в панировката и разбъркваме с лъжица.

След като олиото е готово вземаме в едната ръка купата, с другата ръка вземаме по едно парченце фасул и пускаме внимателно в олиото.

Така правим и с останалия фасул, като щом се изпържат от едната страна обръщаме от другата (Използвайте по-широк тиган, за да стане по-бързо).подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Наталия Петрова-Узунова
По принцип е турска рецепта и тук е много популярен, мислех че не е нищо ново и несъм се сетила да сложа рецепта до сега. Даже писах в търсачката за да не пипиша излишно но намерих само рецепта без снимка. Опитайте ...
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
17.05.2016 17:27
Много интересен ми стана този фасул,чак ме е яд,че не публикува по рано тази рецепта,точно вчера сготвих със свинско моя фасул :)
Вкусно ли стана,хрупкав ли е?
0
0
Наталия Петрова-Узунова
:))) да отвън е хрупкав от вътре мекичък. Много е вкусен,някак несе усеща че е точно фасул.
0
0
Ваня Благоева
До сега никога не съм приготвяла паниран зелен фасул, но изглежда много добре, за гарнитура ще е чуден.
0
0
Наталия Петрова-Узунова
Да за гарнитура е чудесен.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв