Кейк с шоколадови парченца и ром

01/10/2011
Илария
отИларияМастър Шеф37211203
"Ама каква ти диета, ние сме ви приготвили този кейк с шоколадови парченца и ром, но който просто няма как да устоите "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 843
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 3 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 и ¼ ч.ч.
  • прясно мляко - 4 - 5 с.л.
  • ром - 2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • бакпулвер - ½ пакетче
  • какао - 5 с.л.
  • шоколад - ½ ч.ч. натрошен на парченца, черен или по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците със солта, а в друг съд разбийте до пухкав крем жълтъците със захарта. Добавете към жълтъците млякото и олиото и объркайте с разбитите белтъци.

Последно сипете пресятото брашно с бакпулвера, след което какаото. Най-накрая сместа се разбърква с натрошения шоколад и рома. Изсипете я в предварително намазана и набрашнена кексова форма с дупка с диаметър 26 см.

Сложете кейка с шоколадови парченца в предварително загрята до 180 градуса фурна да се пече за около 25-30 минути. Проверете готовността с дървена клечка. Готовият кейк се охлажда и се поръсва с настърган млечен шоколад.

подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Величка Щърбанова
Направих го и смимах току що изваден от фурната! :) Ухае старахотно! ;)
0
0
Илияна Апостолова
За да се разбият по-добре белтъците, се слага ЩИПКА сол. Това важи за всяка рецепта с разбити на сняг белтъци. И трябва яйцата да са на стайна температура- друг важен фактор за бухване.
0
0
mimi606
mimi606
12.02.2012 10:19
така и не разбрах колко сол се слага
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв