Грис-халва с какао

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575493335171
Грис-халва с какао
Снимка: Диана Андрова
1 / 3
18/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Един от любимите ни ретро десерти, които всеки път хапваме с удоволствие"

Необходими Продукти

  • грис - 1.5 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • какао - 2 - 3 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете гриса в олиото до получаване на светло-кафяв цвят. В друг съд сипете млякото, захарта и водата и ги сложете да заврят на котлона.

Внимателно ги добавете към гриса и бъркайте до получаването на гъста кашичка, като непрекъснато бъркате. Разделете на две част, каот в едната сипете какаото, а в другата – канелата.

В тавичка сипете първо сместа с канелата и загладете, отгоре сипете какаовата смес и пак загладете. По желание може да поръсете с кокосови стърготини или смлени орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
С какао, не съм опитвала, само за цвят ли го слагате1
18.05.2016 13:35
2