Пухкави еклери

Пухкави еклери
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 4
18/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"С пухкавите еклери може да изненадате цялото семейство, но направете повече, че бързо ще се изядат"

Необходими Продукти

  • яйца - 7 бр.
  • масло - 1 пакетче
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • вода - 500 мл
  • за крема
  • прясно мляко - 700 мл
  • захар - 12 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • лимонова кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд на огъня слагаме да заври 500 мл вода с 1 щипка сол и 1 пакетче масло. Бавно и при непрекъснато бъркане сипваме 1 ч.ч. брашно.

Като се сгъсти и тестото започне да се отделя от съда, то се сваля от огъня и започваме да слагаме едно по едно седемте яйца, като непрекъснато разбъркваме с дървената лъжица.

Готовото гладко тесто пълним в пош. В намазнена тавичка избутваме по малко от тестото, като оформяме топчета разположени на разстояние едно от друго. Печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто.

Когато еклерите са изпечени и изстинали се разрязват леко с ножче и през прореза ги пълним с крем, приготвен както следва.

За крема:

Слагаме млякото на огъня да заври. Разбиваме яйцата, захарта, брашното и малко от млякото, така че да се получи гъста смес. Прибавяме сместа към врящото мляко, като непрекъснато бъркаме. Варим докато се получи гъст крем.

Отстраняваме от огъня и прибавяме ванилиите и 1 к.л.рендосана лимонова кора. Подреждаме готовите еклери в чиния и ги поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Много харесваме еклери, за пълнене с крем използвам сладкарски шприц
19.05.2016 09:07
1
1
Покажи всички подкоментари
Потребител#167180
Потребител#167180
Страхотни и много любими!
18.05.2016 14:52
1
5
Покажи всички подкоментари