Патладжани пармиджано

01/10/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Невероятно е как повечето италиански ястия звучат като любовно обяснение, а на вкус са като нещо, сготвено в кухнята на Рая "
Приготвяне35 мин.
Готвене75 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо120 026
  • Преглеждания за месеца254
  • Преглеждания за седмицата130
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на филии, посолете ги обилно и оставете 20 минути да се отцедят от горчивината. След това ги облейте с вода и подсушете.

Сгорещете олиото в дълбок тиган и запържете скилидките чесън. Щом се запържат, добавете вътре доматите, посолете и прибавете малко пипер. Оставете да се задушават 10-тина минути на умерен котлон.

В друг тиган сгорещете още мазнина и запържете патладжаните, като готовите отцеждайте върху салфетка. Вземете тава и на дъното излейте слой доматен сос, отгоре слой от патладжани и отново от соса.

Посипете с нарязан босилек, парчета моцарела и наръсете с пармезан. Редете до изчерпване на съставките. Сложете ястието да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути. Поднесете леко охладено.подобни рецепти тук

5 11
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Raly
Raly
01.03.2016 00:06
Много вкусно, но също така много тежко и калорично. За да се олекоти може патладжана да се изпече.
Единствената ми забележка е че името на ястието всъщност е: "Parmigiana di melanzane", тоест "ПАРМИДЖАНА ОТ ПАТЛАДЖАНИ".
2
4
Диляна
Диляна
12.07.2013 01:31
аз, патладжаните ги опичам на скара и става чудесна ,,пармиджана ди меландзане,,
3
1
клариса
клариса
12.06.2013 14:34
Опитах това ястие преди време в Сицилия и докато бях там си го поръчвах непрекъснато!!!Сега,като прочетох рецептата ще си го приготвя с удоволствие,защото мисля,че се доближава най-много до оригинала,най-вероятно с паладжани на фурна.
6
2

Виж всички коментари или напиши такъв