Турска леща

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575493335171
Турска леща
Снимка: Диана Андрова
1 / 2
18/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ще се влюбите в тази турска леща, с огромна радост ще си я хапвате всеки път"

Необходими Продукти

  • червена леща - 1.5 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 3 - 4 с.л
  • сол - на вкус
  • картофи - 1 голям нарязан на кубчета
  • моркови - 1 бр.нарязан на дребни кубчета
  • чесън - 3 скилидки
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • кориандър - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сушен пипер - 1/2 ч.л. на люспички за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука и го задудшете в зехтина за няколко минути.

Добавете сол и разбъркайте. След това се прибавят нарязаните морков и картоф, задушете за 10-тина минути под капак.

Добавете чесъна и след като зеленчуците омекнат, добавете лещата и достатъчно количество гореща вода.

Прибавете подправките и доматеното пюре, разбъркайте и прецедете супата. Пасирайте в друга тенджера, поръсете с червен пипер при сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Толко много подправки не е ли много претоварена! В турция така ли се прави!
18.05.2016 13:32
3
1