Закуска с брашно и царевичен грис

18/05/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо740
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • царевичен грис - 10 с.л.
  • брашно - 10 с.л.
  • олио - 120 мл
  • кисело мляко - 400 г
  • захар - 1 с.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 бр.
  • сирене - 200 г
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и в него слагаме бакпулвера. В киселото мляко шупваме содата. Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме олиото, после млякото със содата и постепенно брашното и царевичния грис.

Царевичният грис, който ползвах е румънски и на него пише Малай. Сигурно ще стане и този, който продават в България, например на Крина. Можете да ползвате миксер при бъркането.

Добавяме и сиренцето, което предварително сме натрошили. Объркваме много добре. Изсипваме сместа във форма за торта със ринг или малка тавичка.

Тавичката си я намазняваме и посипваме леко с брашно. Закуската става вкусна и мекичка с приятна отвсякъде коричка. Печем на 180 градуса. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Правя подобна, аз и казвам "бърза баница", но само с обикновено брашно. Непременно ще я направя по този начин с царевичен грис, защото ми изглежда много хубава. Благодаря за идеята!
0
0
Марияна Желева
Стана много вкусна. Имах царевичен грис за малай от Румъния. Разгледах няколко рецепти, но ги промених - или бяха с много олио или с малко царевичен грис. Хубав беше резултата от закуската за моя вкус.Др. път ще го направя в форма за мъфини, защото направен в тавичката се получи една хубава и вкусна коричка и си мисля, че ако са по - малки ще е добре. Може да ви хареса.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв