Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Закуска с брашно и царевичен грис

Закуска с брашно и царевичен грис

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Закуска с брашно и царевичен грис
Снимка: Марияна
11 / 12
18/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • царевичен грис - 10 с.л.
  • брашно - 10 с.л.
  • олио - 120 мл
  • кисело мляко - 400 г
  • захар - 1 с.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 бр.
  • сирене - 200 г
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и в него слагаме бакпулвера. В киселото мляко шупваме содата. Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме олиото, после млякото със содата и постепенно брашното и царевичния грис.

Царевичният грис, който ползвах е румънски и на него пише Малай. Сигурно ще стане и този, който продават в България, например на Крина. Можете да ползвате миксер при бъркането.

Добавяме и сиренцето, което предварително сме натрошили. Объркваме много добре. Изсипваме сместа във форма за торта със ринг или малка тавичка.

Тавичката си я намазняваме и посипваме леко с брашно. Закуската става вкусна и мекичка с приятна отвсякъде коричка. Печем на 180 градуса. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Правя подобна, аз и казвам "бърза баница", но само с обикновено брашно. Непременно ще я направя по този начин с царевичен грис, защото ми изглежда много хубава. Благодаря за идеята!
18.05.2016 18:05
1
Покажи всички подкоментари