Слепени сладки с домашно дулсе де лече

18/05/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции12 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо511
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • масло - 120 г
  • пудра захар - 80 г
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 200 г
  • за домашно дулсе де лече
  • прясно мляко - 900 мл
  • захар - 200 г
  • шоколадова глазура
  • какао - 3 с.л.
  • вода - 5 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се слага на котлона със захарта да се вари. Отначало на ситен огън, след 15 минути се намалява, разбърква се като се внимава да не се обират стените на съда. Вари до консистенция на течен пчелен мед. След като изстине се сгъстява още!

За сладките - маслото и пудрата захар се разбиват, към тях се добавя и яйцето. Ванилията се сипва в брашното и се добавя към сместа. Оформя се меко тесто.

Шприцовам. Пека за кратко на 170 градуса. Слепвам две по две получените сладки с дулсе де лече.

За шоколадовата глазура слагам всичко в купа и варя на котлона. След като изстине украсявам слепените сладки!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар