Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Слепени Сладки»Слепени сладки с домашно дулсе де лече

Слепени сладки с домашно дулсе де лече

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3632k1
Слепени сладки с домашно дулсе де лече
Снимка: Потребител#167180
1 / 2
18/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12 бр.
"По-вкусни от домашните сладки няма да намерите, че и защо бихте търсили, когато сме ви приготвили тези"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • масло - 120 г
  • пудра захар - 80 г
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 200 г
  • за домашно дулсе де лече
  • прясно мляко - 900 мл
  • захар - 200 г
  • шоколадова глазура
  • какао - 3 с.л.
  • вода - 5 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се слага на котлона със захарта да се вари. Отначало на ситен огън, след 15 минути се намалява, разбърква се като се внимава да не се обират стените на съда. Вари до консистенция на течен пчелен мед. След като изстине се сгъстява още!

За сладките - маслото и пудрата захар се разбиват, към тях се добавя и яйцето. Ванилията се сипва в брашното и се добавя към сместа. Оформя се меко тесто.

Шприцовам. Пека за кратко на 170 градуса. Слепвам две по две получените сладки с дулсе де лече.

За шоколадовата глазура слагам всичко в купа и варя на котлона. След като изстине украсявам слепените сладки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: