Най-вкусното Пастицио

18/05/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522021396
"Дали това е най-вкусното пастицио не сме сигурни, но знаем, че няма да си хапнем само една порция от него "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо67 180
  • Преглеждания за месеца2262
  • Преглеждания за седмицата519
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата ал денте. Запържете лука в 2-3 с.л. олио. Добавете гъбите и гответе докато променят цвета си. Прибавете каймата и бъркайте докато стане на трохи. Изсипете пасираните домати и виното. Варете соса до сгъстяване. Добавете сол и останалите подправки.

За заливката разбийте яйцата с брашното и разтопеното масло. С бъркане изсипете във врящото мляко. Сосът се бърка до сгъстяване и се подправя с индийско орехче, черен пипер и сол. Намаслете подходяща тавичка и я поръсете с галета.

Изсипете 1/2 от пастата. Покрийте с доматения сос. Отгоре изсипете останалата паста и залейте с бешамела. Печете ястието на 180 градуса за 30-40 минути. В края на печенето поръсете с кашкавал. Върнете във фурната, докато се разтопи и придобие приятен загар.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Мая Пенчева
Мая Пенчева
29.07.2017 13:09
не само изглежда превъзходно, толкова е вкусно, че не мога да повярвам, че аз съм го приготвила
0
0
Мая Пенчева
Мая Пенчева
29.07.2017 12:28
яла съм в Италия и в Кипър такава манджа, там се произнася Пастичио, но е много вкусна, затова реших да я изпробвам, много трудоемка е за сам човек като мен, но се надявам да си заслужава труда, благодаря за рецептата (нямах гъби, но всичко останало съм изпълнила, печенето е на финала изглежда превъзходно)
0
0
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
19.05.2016 11:43
Изглежда интересно и вкусно!
2
1

Виж всички коментари или напиши такъв