Най-вкусното Пастицио

18/05/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Дали това е най-вкусното пастицио не сме сигурни, но знаем, че няма да си хапнем само една порция от него "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо50 396
  • Преглеждания за месеца5023
  • Преглеждания за седмицата1722
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Сварете пастата ал денте. Запържете лука в 2-3 с.л. олио. Добавете гъбите и гответе докато променят цвета си. Прибавете каймата и бъркайте докато стане на трохи. Изсипете пасираните домати и виното. Варете соса до сгъстяване. Добавете сол и останалите подправки.

За заливката разбийте яйцата с брашното и разтопеното масло. С бъркане изсипете във врящото мляко. Сосът се бърка до сгъстяване и се подправя с индийско орехче, черен пипер и сол. Намаслете подходяща тавичка и я поръсете с галета.

Изсипете 1/2 от пастата. Покрийте с доматения сос. Отгоре изсипете останалата паста и залейте с бешамела. Печете ястието на 180 градуса за 30-40 минути. В края на печенето поръсете с кашкавал. Върнете във фурната, докато се разтопи и придобие приятен загар.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
19.05.2016 11:43
Изглежда интересно и вкусно!
1
0
Ваня Благоева
Доста богата заливка,а индииското орехче, дава по специфичен вкус ли? Аз до сега не съм слагала.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв