Кекс със смокини

19/05/2016
Марияна
отМариянаМастър Шеф6642575884
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 164
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • сладко от смокини - 6 с.л /нарязано е на парченца/
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • орехи - 1 шепа нарязани на ситно
  • пудра захар - за поръсване
  • сода за хляб - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам яйцата със захарта, прибавям олиото, междувременно смесвам млякото със содата за хляб. Пресявам брашното, постепенно го прибавям към другите продукти. Добавям сладкото от смокини.

Сладкото, което използвам е домашно, нарязано на малки парченца. Добавям нарязаните на ситно орехи. Обърквам добре. Изсипвам в тава, която е намазана с олио и посипана с брашно.

Пека на 180 градуса. Поръсваме, след като се изпече, с пудра захар. Има хубав вкус на смокини. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Гергана  Георгиева
Смокините придават специфичен фкус,но предполагам че и с други плодове ще стане хубаво
0
0
Марияна
Марияна
19.05.2016 13:41
Да, разбира се. Правя го със смокини защото много ги харесвам. А с домашно смокиново сладко, което правя е много вкусно.
0
0
Катя Благоева
Аз съм правила и вместо сода съм слагала бакпулвер! Много добре изглежда браво!
0
0
Наталия Петрова
Е друг е вече въпроса дали правилно ще прецениш количество ;)
0
0
Катя Благоева
Не е точно така защото, ако сложиш повече сода има аромат, а от бакпулвера не е така!
0
0
Наталия Петрова
Бакпулвер е сода+ лимонтозу и аромати,така че е едно и също.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв