Накип от юфка

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Накип от юфка1 / 2
19/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 литър
  • юфка - 250 г
  • масло - 50 г
  • захар - 150 г
  • яйца - 4 бр.
  • стафиди - 50 г
  • ванилия
  • лимонова кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Юфката се сварява с млякото. Маслото се разбива със захарта и жълтъците.

Прибавя се вече изстиналата юфка, а след това и белтъците, разбити със захар на твърд сняг, стафидите, ванилията и лимонената кора.

Сместа се пече около 30 минути в намазана с масло и поръсена с галета форма.

Най-често се поднася с крем от тиква, получен след като сварена тиква е пасирана с прясно мляко и захар и ароматизирана с канела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: