Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с орехи и течен шоколад

Кекс с орехи и течен шоколад

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Кекс с орехи и течен шоколад
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
19/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Има начин да накарате и най-големият сърдитко да се усмихне и той е ако го почерпите с парче кекс с орехи и шоколад, изпитано"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 2 в.ч.
  • олио - 1 в.ч.
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • брашно - 2.5 в.ч.
  • ванилия - 1 пакет
  • сода - 1 - 2 с.л.
  • какао - 1/2 к. л.
  • канела - 1 ч.л.
  • орехи - 2 - 3 с.л. счукани
  • течен шоколад - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта на пяна за около 10 минути. След това се добавя ванилия, канела, какао, прясно мляко и олио.

Разбъркват се много добре. Накрая брашното се смесва със содата и се добавя към сместа.

Разбърква се с миксер до получаване на хомогенна смес. След това се добавят орехите и течният шоколад. Отново се разбъркват.

Тестото се изсипва в намазнена форма за кекс и се пече във предварително загрята фурна на 160 градуса за около 1 час.

Първите 40 минути вратата на фурната не се отваря. След това с помощта на клечка за зъби може да се проверява дали е готов кексът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: